En fagmanns tips før sommersesongen

Hvordan unngå maur og andre skadedyr i sommer? Det er ikke alltid gode råd er dyre. Vår daglige leder Vidar H. Johnsen tipser om forebyggende og konkrete tiltak for å kvitte seg med, eller unngå skadedyrproblemer. Det kan spare deg for ubehagelige overraskelser og store utgifter.

Daglig leder Vidar H. Johnsen er her i gang med å sette opp åtestasjoner for mus hos en kunde i Solør

Hold øye med mauren

– Forebyggende tiltak for å holde mauren unna huset er å klippe plenen jevnlig og holde gress/ugress nede. Dette hjelper også mot mygg. En gruskant på 50-60 cm rundt huset kan være med på å holde maur og andre krypende insekter unna, forteller Vidar.

– Kommer mauren inn på huset, kan det være at den bare er på jakt etter mat. Da går det an å prøve å skremme de vekk med f.eks sitron, eddik, salmiak o.l da de ikke liker sterke lukter, sier Vidar.
– Det kan holde den plagsomme sukkermauren på avstand, men enda viktigere er det å holde stokkmauren unna. Ved observasjon av stokkmaur kan det være svært økonomisk lønnsomt å henvende seg til en spesialist så tidlig som mulig. For å unngå store materielle skader og store økonomiske utgifter, forteller Vidar.

Forebyggende tiltak for å holde mauren unna huset er å klippe plenen jevnlig og holde gress/ugress nede. Dette hjelper også mot mygg. En gruskant på 50-60 cm rundt huset kan være med på å holde maur og andre krypende insekter unna

Jordrotter et økende problem

Om du skulle få jordrotter, (også kalt Vånd eller Arvicola amphibius) tett på hus og hage, er disse vanskelige og bli kvitt og gjør stor skade på vegetasjon og hageplantene dine. Disse er også kjent for å formere seg raskt. Vi i Skadedyrspesialisten har opplevd en økning i jordrotterelaterte oppdrag de siste åra.

 

Gjengangere og blindpassasjerer

Vidar roser Kirkenær sentrum som et ryddig tettsted med få utfordringer i forhold til rotter.
– I Solørområdet er rotter hovedsakelig et problem for bøndene, da dyrehold og høsting ofte fører med seg ubudne gjester. Det er for øvrig et økende problem med veggedyr, da disse kan være blindpassasjerer i kofferten på vei hjem fra utenlandsreise, eller et overnattingsted, sier Vidar.

Det er viktig å bekjempe veggdyr så tidlig som mulig, for å unngå spredning til familie og venner.

Nye utfordringer

For noen år siden fantes et bredt spekter av produkter som gjorde det enkelt for folk å løse skadedyrproblemer på egenhånd.

– De siste årenes restriksjoner på miljøskadelige bekjempelsesmidler har ført til et større behov for ekspertise og gitt større pågang hos blant annet Skadedyrspesialisten, forteller Vidar Johnsen. Konkurransedyktige priser og miljømessige hensyn er sentrale idealer. Tidligere ble det for eksempel sprøytet ut mye gift, der man i dag kanskje klarer seg med små punkter med åte, og bedriften har fått et løft gjennom innovative løsninger, jevnlig kursing og gode kundeforhold.

– Vi får stadig nye jobber i vårt primærområde som er Kongsvinger, Brandval, Grue, Åsnes og Våler, sier Vidar

Samvittighet og gode kunderelasjoner er viktig for oss. Vi ønsker alltid å få jobben gjort, uavhengig av skadenes omfang. Målet er å få kontroll på kundens problem.

 

Vi ønsker alltid å få jobben gjort, uavhengig av skadenes omfang, sier Vidar Johnsen
– Samvittighet og gode kunderelasjoner er viktig for oss. Vi ønsker alltid å få jobben gjort, uavhengig av skadenes omfang. Målet er å få kontroll på kundens problem, avslutter vår sjef, Vidar Johnsen i Skadedyrspesialisten AS.

Trenger du hjelp? Kontakt oss i dag!