Skadedyrspesialisten har utvidet – ny medarbeider er Ole Vidar Ånerud

Skadedyrspesialisten har utvidet og ansatt en ny skadedyrbekjemper. Mange av kundene har allerede møtt Ole Vidar Ånerud som ble ansatt på senhøsten 2018.

Ole Vidar Ånerud ble ansatt hos Skadedyrspesialisten på senhøsten 2018.

Jeg er glad for å ha fått med meg Ole Vidar Ånerud på laget i Skadedyrspesialisten, sier daglig leder Vidar H. Johnsen. Ole Vidar begynte hos oss i lære i mars 2018. På kort tid fullførte han utdanningen med glans. Flere av kundene våre har allerede truffet Ole Vidar. I tillegg har han sørget for at vi har knyttet til oss nye fornøyde kunder. Han har med andre ord gjort en strålende jobb siden han ble fast ansatt på senhøsten 2018.

Trives på Finnskogen

Ole Vidar Ånerud er opprinnelig Kongsvinger-gutt, men bor nå på Svullrya. For to år siden valgte han og samboeren å ta meg seg sine to hunder og etablere seg på Finnskogen. – Her har vi funnet den roen og nærheten til naturen vi begge har lengtet etter, sier Ole Vidar. Både vi og hundene stortrives på «skogen».

-Hvem vet – kanskje var det «anene» fra Finnskogen som dro meg tilbake dit, sier han.

Drar nytte av rørlegger-erfaring

De siste ti årene har han arbeidet som glass- og fasademontør. Prosjektene han har jobbet på har primært vært i Oslo-området. Tidligere har han også jobbet som rørlegger og vekter.

– Bakgrunnen min som rørlegger drar jeg nytte av i jobben her hos Skadedyrspesialisten, sier han. Skadedyr kan ofte komme inn gjennom rørsystemet. Målet mitt er at alle jeg treffer når jeg er ute på oppdrag er at de skal bli fornøyd med jobben jeg gjør og hvordan jeg utfører den.

Genuint opptatt av insekter

-Insekter og alle slags små gnagere i naturen har alltid fascinert Ole Vidar. – Jeg hadde vel knapt lært meg å prate før jeg begynte å studere og samle edderkopper og maur. Interessen opp gjennom oppveksten og voksen alder har bare vokst og mange ser nok på meg som en insektsnerd.

66 maurarter i Norge

Apropos maur – har du vært uheldig å få maur inn bygget, vil jeg gjerne snakke med deg, sier Ole Vidar. Stokkmauren er kanskje den maurarten de fleste frykter, og den arten som kan gjøre størst skade. Uansett maurart og om de gjør skade eller ikke – ingen ønsker å få maur innendørs. Bor du i et område der det er mye maur, er det viktig med systematiske og forebyggende tiltak. Visste du forresten at det i Norge er funnet 66 maurarter og på verdensbasis 12500?

Hva kreves for å kunne jobbe med dette yrket?

For å jobbe som skadedyrbekjemper, må man ha utdanningen Folkehelseinstituttet krever. Eksamen hos Folkehelseinstituttet må være bestått, og det et de som godkjenner utdannelsen samt praksis hos godkjent skadedyrbekjemper.

Interessert, kunnskapsrik og arbeidsom

Da jeg traff Ole Vidar merket jeg meg hans interesse for dette yrket, sier Vidar. Han er utrolig interessert i skadedyrproblematikken og han er kunnskapsrik. I tillegg er han både utadvendt og liker å hjelpe, og vet når han skal opptre diskret. At han også har bakgrunn som håndverker er en stor fordel. Håndverkere vet hva de skal se etter, hvor de skal se og de er gode problemløsere.

Som skadedyrbekjemper må man ha respekt for det man driver med og det som skal bekjempes. For å få en god og effektiv bekjempelse, med minst mulig bruk av kjemikalier, må man kunne det meste om dyrenes biologi. Den kunnskapen har Ole Vidar i aller høyeste grad.

 

Daglig leder i Skadedyrspesialisten Vidar H. Johnsen, er glad for å ha Ole Vidar Ånerud med på laget.